Bio Cleaning

 

Βιολογικός ή Bio Καθαρισμός;

Ο όρος Βιολογικός Καθαρισμός  όπως αναφέρει το cleaningnews.gr αφορά την επεξεργασία λυμάτων, δηλαδή τη διαδικασία μέσω της οποίας διαχωρίζονται οι μολυσματικές ουσίες από το νερό των λυμάτων, με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον χωρίς να το επιβαρύνει και να περιορίζεται η σπατάλη των υδάτων κλπ.

Συμπεραίνεται λοιπόν ότι, ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν έχει καμία σχέση με τον καθαρισμό στρωμάτων, χαλιών, σαλονιών κ.λ.π.,  όπως  πολλοί  διαφημίζουν ότι προσφέρουν πλήρη βιολογικό καθαρισμό στρωμάτων ή καναπέδων ή χαλιών από μικρόβια, ακάρεα, χώμα, αλλεργιογόνα κ.λπ

Tί είναι σημαντικό για τον Bio καθαρισμό;

H μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον Bio καθαρισμό έχει πρωταρχική σημασία. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η πλειονότητα των χαλιών μηχανών χρειάζονται υγρό καθάρισμα, τα χαλιά χειροποίητης προέλευσης χαλιά απαιτούν στεγνό καθάρισμα και τέλος ο ξηρός καθαρισμός χαλιών είναι κατάλληλος για μεταξωτά χαλιά ή χαλιά με υψηλό δείκτη ευαισθησίας.

Ο εξοπλισμός επίσης είναι σημαντικός και θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος για bio καθαρισμό. Εμείς είμαστε και κατασκευαστές μηχανημάτων πλύσης και διαθέτουμε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλή ειδίκευση.

Τέλος η εταιρεία μας επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον κατά την επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του Βιο καθαρισμού. Τα υλικά είναι οικολογικά και εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον και τους χρήστες, έχοντας επιλεγεί από καταξιωμένους προμηθευτές στο πεδίο των ταπητοκαθαριστηρίων.

Συνοψίζοντας τα σημαντικά είναι :

  • H μέθοδος που εφαρμόζετε για την αφαίρεση σκόνης, την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών, την αφαίρεση τοπικών λεκέδων και την αναζωογόνηση και τον βαθύ καθαρισμό.
  • Ο σύγχρονο τεχνολογικός εξοπλισμός.
  • Τα κατάλληλα ειδικά υποαλλεργικά φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού. 

Bio καθαρισμός και Οικολογικά απορρυπαντικά για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας και τα κατοικίδια

Εσείς που ενδιαφέρεστε για ένα ασφαλές περιβάλλον για την οικογένεια σας και τα παιδιά σας, τότε σίγουρα δεν πρέπει να παραμελήσετε τη φροντίδα των χαλιών σας. Εμείς στα ταπητοκαθαριστήρια Ανδρέας Πιτσούλης , γνωρίζοντας πόσο ευαίσθητα είναι τα παιδιά σε αλλεργιογόνους  και ρυπογόνους παράγοντες, έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά,αντι-αλλεργικά απορρυπαντικά, που δεν αφήνουν κατάλοιπα.

Σημαντικό είναι τα χαλιά στους χώρους που ζουν και κινούνται τα παιδιά σας να φροντίζετε  να καθαρίζονται  τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Αν ενδιαφέρεστε για ένα πραγματικά ασφαλές και υγιές περιβάλλον και για κατοικίδια σας , τότε σίγουρα δεν πρέπει να παραμελήσετε τη φροντίδα και το σωστό καθαρισμό των χαλιών και των μοκετών σας και να ζητήσετε bio καθαρισμό κατοικιδίων.

Εμείς στα ταπητοκαθαριστήρια Ανδρέας Πιτσούλης , γνωρίζοντας πόσο ευαίσθητα είναι τα παιδιά και τα κατοικίδια σε αλλεργιογόνους και ρυπογόνους παράγοντες, χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση οικολογικά, αντι-αλλεργικά απορρυπαντικά, που δεν αφήνουν κατάλοιπα. 

Τι προκαλούν τα ακάρεα που βρίσκονται παντού στο σπίτι σας, όπως μέσα στα στρώματα και πάνω στα χαλιά;

Τα Ακάρεα αποτελούν μια ευρέως διαδεδομένη ομάδα εντόμων (αρθροπόδων) τα οποία απαντώνται σε μεγάλο αριθμό μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα σαλόνια κλπ.

Τα ακάρεα της σκόνης έχουν τρία στάδια ανάπτυξης, ωό, νύμφη και ενήλικο. (τέλειο έντομο). Ο βιολογικός τους κύκλος διαρκεί από μερικές ημέρες ως κάποιους μήνες ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία και υγρασία).

Γεγονός είναι ότι μέσα στη σκόνη του σπιτιού κρύβονται έχθροί της υγείας μας,τα ακάρεα τα οποία μπορεί να μην είναι ορατά, ωστόσο δημιουργούν αλλεργίες και είναι υπεύθυνα για το αλλεργικό άσθμα, το οποίο ταλαιπωρεί όλο και περισσότερο κόσμο. Επίσης προκαλούν:

  • Αλλεργική ρινίτιδα.
  • Αλλεργικό βρογχικό άσθμα.
  • Αναπνευστικά προβλήματα.
  • Συμπτώματα συναχιού, όπως μπούκωμα της μύτης και καταρροή, βήχα.
  • Βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα.
  • Φαγούρα

Τα Ακάρεα αποτελούν μια ευρέως διαδεδομένη ομάδα εντόμων (αρθροπόδων) τα οποία απαντώνται σε μεγάλο αριθμό μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα σαλόνια κλπ.. Πρόκειται για αρθρόποδα μικροσκοπικού μεγέθους. Ανήκουν στο γένος Dermatophagoides και και στην οικογένεια Pyroglyphidae. Στην Ελλάδα τα κυρίαρχα είδη είναι το Dermatophagoides pteronyssinus (ηπειρωτική Ελλάδα) και το Dermatophagoides farinae (νησιά). Το όνομά τους προέρχεται από το γεγονός ότι τα ίδια τα ακάρεα, τμήματα του σώματός τους και εκκρίματα τους μεταφέρονται με τη σκόνη των σπιτιών, «ακάρεα της οικιακής σκόνης» (house dust mites). Tο 90-100% του πληθυσμού των ακάρεων τα οποία ζουν στα στρώματα μας και το 70-95% των ακάρεων που ζουν στα χαλιά και τις μοκέτες, ανεξαρτήτως γεωγραφικής κατανομής. 

We use cookies to optimize our website and our services.